Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

'Mario Kart'-plan voor de Formule E bevestigt voor 2019

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juni 2018 11:48 • Print artikel

De FIA heeft bevestigd dat het project wat de tijdelijke naam ‘Hyperboost’ heeft meegekregen wordt geïmplementeerd in het Formule E-format van 2018/19. De organisatie van het kampioenschap liet al eerder weten een ‘Mario Kart’-achtig raceformat te willen voor haar nieuwe Gen2-auto’s. De FIA heeft het plan nu geformaliseerd, maar het gaat niet hyperboost gaat heten als het ingevoerd wordt.

FIA Formula E Gen2-car

De standaard racesetting is 200kW, de stand met meer vermogen is 250kW en wordt geactiveerd als een coureur door een activatie zone gaat. De zones gaan buiten de racelijn liggen om de coureurs te vertragen, met digitale schermen bij de zone wordt het publiek geïnformeerd. De schermen worden per circuit verschillend opgezet. De FIA gaat per race het aantal activaties en de duur van het gebruik van de hogere powermodus bepalen. Dit is afhankelijk van de verschillende circuits, zo laat de FIA in een statement weten.

De coureurs die de fanboost krijgen tijdens een FE-evenement, mogen deze alleen gebruiken als ze in de high power modus zitten. Dit zorgt voor een extra 100kJ aan vermogen en zorgt dat er op de 250kW uitgekomen wordt. Verdere details over de nieuwe naam en het plan moeten nog vrijgegeven worden. Verder geeft de FIA aan dat de races niet langer lopen tot een aantal ronden, maar nu een maximale tijd van 45 minuten en een ronde meekrijgen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS