Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nieuwe Gen2 Formule E-auto inclusief controversiële Halo + Technische specificaties

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 maart 2018 11:21

Op de Motorshow van Genève is de nieuwste Formule E-auto onthuld, die vanaf seizoen 5 gebruikt gaat worden. De auto werd onthuld door FIA-president Jean Todt en CEO van de Formule E Alejandro Agag en een robotarm van sponsor ABB. Met een topsnelheid van 280 km/u en de mogelijkheid om de dubbele afstand af te leggen ten opzichte van haar voorganger, hoeft er met deze Gen2-auto niet halverwege de wedstrijd gewisseld te worden. Door het verdubbelen van het rijbereik in slechts vier jaar tijd, toont aan hoe snel de technologie in de wereld van elektrische mobiliteit zich ontwikkeld. Naast fabrikanten als Jaguar en Audi, komen in seizoen 5 en 6 ook merken als BMW, Porsche, Mercedes en Nissan. De auto heeft de stijl van de batmobiel, maar is ook uitgerust met de controversiële Halo. Daarnaast is de auto voorzien van LED-verlichting, waardoor de fans de strategie van de teams en coureurs kunnen volgen. De verlichting toont de verschillende vermogens-standen van de auto en andere wedstrijd gerelateerde informatie.

Motorshow van Genève is de nieuwste Formule E-auto


Motorshow van Genève is de nieuwste Formule E-auto


FIA Formula E


FIA Formule E


Technische specificaties
Lengte - 5160 mm
Breedte - 1770 mm
Hoogte - 1050 mm
Voortrack - 1553 mm
Achtertrack - 1505 mm
Rij hoogte - 75 mm (max)
Wielbasis - 3100 mm

Minimum gewicht (inc. coureur)

900 kg (batterij - 385 kg)

Maximum vermogen - 250 kW, equivalent aan 335 pk
Race modus (maximaal beschikbaar vermogen) - 200 kW, equivalent aan 270 pk
Maximum regenereren vermogen - 250 kW
De hoeveelheid energie die geleverd kan worden aan de MGU (de motor) door de RESS (de batterij) is beperkt tot 54 KWh. Dit wordt permanent gemonitord door de FIA.

Maximale snelheid - 280 km/u

Acceleratie - 0-100 km/u in 2,8 seconden

Banden - Op maat gemaakte 18 inch Michelin Pilot Sport-banden voor het gebruik in droge en natte omstandigheden.

Remmen - Brembo pakket; op maat gemaakte carbon remschijven en blokken van 278mm in diameter aan de voorkant en 263mm aan de achterkant, bespoke carbon discs and pads 278 mm in diameter at the front and 263 mm at the rear, remklauwen en tandem hoofdcilinder. Brake-by-wire aan de achterkant.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS