Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Jean Todt ziet het niet zitten dat de Formule E in Monaco op de lay-out van het Formule 1-circuit racet

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 mei 2018 08:52 • Print artikel

FIA-president Jean-Todt heeft twijfel of de Formule E wel de volledige layout van het stratencircuit van Monaco kan gebruiken, zoals er in de Formule 1 gereden wordt. Eerder zei FE-directeur Alejandro Agag namelijk dat hij graag met de nieuwe generatie FE-auto’s op de volledige baan wil rijden.

2018 Formula E


“Monaco is terug en we gaan de volledige baan gebruiken”, reageerde Agag eerder. “De korte baan was te smal. Het was oké, maar het is beter voor ons om op de grote te racen.”

Todt daarentegen zegt dat een beslissing nog niet is genomen en heeft twijfel of dezelfde configuratie als de Formule 1 gebruikt kan gaan worden. “Het is waar dat het besproken is, maar op dit moment hebben we twee opties”, zegt de Fransman tijdens de E-Prix van Parijs tegen het Amerikaanse E-racing365. “We gaan of het normale circuit gebruiken of we nemen de andere zaken. Op dit moment, met dat in gedachten, zou ik tegen het normale circuit zijn, maar ik ben hier om overtuigd te worden. Als we iets doen moet het een rationele reden zijn, maar op het moment heb ik geen reden om te denken dat we naar het traditionele circuit moeten overstappen.”

Todt benadrukt de uitdaging van het aanpassen van het bestaande circuit en zegt dat de kortere baan in Monaco ook interessant is als uniek plek voor de volledig elektrische voertuigen. “Misschien is het mooier, omdat we weten dat een stratencircuit al moeilijk is, maar een aangepast stratencircuit is zelfs nog moeilijker”, zegt Todt. “Maar wat voor mij uitmaakt is de interesse voor het kampioenschap en daarvoor kun je het een niet met het ander vergelijken: een exclusief kampioenschap.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS