Formule 1

Formule 1 wijzigt regels inhalen 2019 ondanks dat de meerderheid van teams er tegen is

Uitgegeven door Johann Petermann • 1 mei 2018 14:09

De Formula One Group heeft wijzigingen in de regels aangebracht om meer inhaalacties mogelijk te maken in 2019, ondanks dat een meerderheid van de teams tegenstemde. Inhalen is dit seizoen weer belangrijk onderwerp van gesprek geweest want in de eerste Grand Prix in Australië waren er maar vijf acties gedurende de hele race.

Jean Todt

Dit heeft ertoe geleid dat de FIA nieuwe voorstellen heeft uitgewerkt om het makkelijk te maken om in te halen en ook het racen te bevorderen. De teams werden op de hoogte gesteld van de mogelijke wijzigingen in Bahrein, iets meer dan twee weken geleden dus. Ze waren het niet eens over de uitkomst dus kregen ze tijd om een meer overwogen en uitgebreid rapport te bekijken. Alle 10 fabrikanten werden gevraagd om op 30 april elektronisch te stemmen – en de uitslag daarvan in nu bekend gemaakt.

Slechts vier teams hebben ja gestemd op de nieuwe regels door te laten gaan. Mercedes, Williams, Force India en Sauber hebben hun steun gegeven. Volgens Motorsport.com waren Ferrari, Red Bull, Renault, McLaren, Toro Rosso en Haas allemaal tegen de wijzigingen. De drie grote wijzigingen die zijn opgesteld zijn als volgt:

- Een vereenvoudigde voorvleugel, met een grotere breedte
- Vereenvoudigde remleidingen zonder winglets.
- Een bredere en diepere achtervleugel.

De FIA zei in een verklaring: “De studies wezen op een mogelijk positieve impact op het racen en inhalen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS