Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

'Halo heeft mijn leven gered' + VIDEO

Uitgegeven door Johann Petermann • 19 mei 2018 16:39 • Print artikel

Beelden tijdens het Spaanse Grand Prix-weekend in Barcelona hebben laten zien hoe dichtbij F2-coureur Tadasuke Makino tijdens de sprintrace was om gewond te raken bij het ongeluk met concurrent Nirei Fukuzumi. Makino heeft achteraf gezegd dat de halo zijn leven heeft gered.

Formule 1 2018 Max verstappen

De Halo is erg controversieel gebleken in de F1 en F2 vanwege de manier waarop het zicht van de coureur en in grotere mate de fans wordt verstoord en ook de algehele esthetiek van de Halo wordt bekritiseerd. De beelden lijken in ieder geval wel in het voordeel te spreken van de voorstanders wiens argumenten nu lijken te zijn versterkt. De auto die bovenop de andere zit had waarschijnlijk Makino’s hoofd geraakt zonder de Halo.

“De eerste keer dat ik deze auto testte vond ik de Halo niet goed omdat ik het moeilijker vond om iets te zien maar nu heeft de Halo mij zeker geholpen,” zei Makino. “Het is echt een belangrijk onderdeel, ik weet nu waar het voor dient. Zonder de Halo denk ik dat de achterband mijn hoofd zou hebben geraakt.” Deze beelden zullen waarschijnlijk veelvuldig worden getoond tijdens de rijders-briefings volgende week bij de Grand Prix van Monaco.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS