Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

F2-racewinnaar Ghiotto maakt overstap naar Campos: "Erg onder de indruk"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 30 januari 2018 21:51 • Print artikel

Formule 2 racewinnaar Lucas Ghiotto zal komend seizoen in de opstapklasse naar de Formule 1 uitkomen voor het Campos Racing Team. Ghiotto, die in 2017 een race won en als vierde eindigde in het kampioenschap, begint aan zijn derde jaar in de klasse na eerder te hebben gereden voor Trident en Russian Time.

“Ik ben natuurlijk erg opgetogen mij bij het Campos team te mogen vervoegen", aldus de gemotiveerde Italiaan. “Adrian Campos is een naam in de autosport gezien zijn verleden als Formule 1-coureur en zijn ervaring als winnende teambaas. Dit is een geweldige mogelijkheid voor mij want Campos Racing heeft meerdere malen bewezen een van de beste plaatsen te zijn voor een jonge coureur. Ik ben van plan het beste te maken van deze kans terwijl ik ook m’n uiterste best zal doen voor het team.”

De 22-jarige Ghiotto is de eerste rijder die het Spaanse team aankondigt voor het 2018 Formule 2-seizoen. Het team eindigde in 2017 als negende na met zes rijders te hebben gereden. “Campos Racing volgt de carrière van Luca al een paar jaar en we waren erg onder de indruk van zijn debuut in het GP3 kampioenschap”, aldus teambaas Adrian Campos. “Ook zijn ontwikkeling in de GP2 en in 2017 toen de serie de naam Formule 2 kreeg was indrukwekkend. Om succesvol de uitdaging aan te gaan zijn bepaalde rijders met een uitzonderlijk profiel nodig en Luca voldoet hier perfect aan. We zijn daarom zeer verheugd hem bij Campos Racing te hebben kunnen halen en zullen gezamenlijk met de hoogst denkbare ambities het 2018 Formule 2 seizoen ingaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS