Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

Charles Leclerc wint op dominante wijze vierde F2 race, Nyck de Vries laat motor afslaan en puntloos + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 8 juli 2017 15:19 • Print artikel

SPIELBERG - Klassementsleider en Prema-coureur Charles Leclerc heeft op de Red Bull Ring in Oostenrijk op dominante wijze de Formule 2 hoofdrace gewonnen. De Monegask leidde de veertig ronden tellende race op dominante wijze van start tot finish en pakte zo zijn vierde overwinning van het seizoen. De Canadees Latifi finishte de 52 minuten tellende race op P2 terwijl Leclerc's teamgenoot Fuoco in de slotronde nog net Oliver Rowland achter zich kon houden voor het laatste podiumplaatsje. Helaas liet de Nederlander en McLaren-junior Nyck de Vries zijn Rapax bolide afslaan bij de start van de opwarmronde. Hierdoor moest de Fries starten vanuit de pitstraat en eindigde hij op een puntloze dertiende plaats.Bij de start op de korte Red Bull Ring tussen de bergen in Speilberg kwamen de vanaf de eerste startrij startende Prema-coureur prima weg. Terwijl Leclerc na één ronde als leider doorkwam verloor zijn grootste titelrivaal, Oliver Rowland, twee plaatsen waardoor hij terugviel naar P6. De Nederlander Nyck de Vries moest na het afslaan van zijn motor op de grid helaas starten vanuit de pits en begon de race zodoende vanaf de laatste plaats.

Terwijl Norman Nato in ronde zes de eerste uitvaller was in de race vanwege een technisch probleem stuurde Latifi als één van de eerste zijn DAMS bolide de pits in om zijn superzachte rubber om te wisselen voor zacht. Ook titelkandidaat Rowland moest al vroeg zijn banden wisselen, terwijl vooraan de Prema-coureurs de race nog stevig leidde en doorreden.Terwijl Rowland halverwege de race wat plaatsen wist te winnen leidde Leclerc nog steeds de race gevolgd door Fuoco, Albon, Matsushita en Markelov. In ronde 31 was het echter ook de beurt voor het leidende duo om hun banden te wisselen en terwijl Fuoco net achter Rowland terug op de baan kwam behield Leclerc na een prima pitstop zijn leidende positie.

De laatste ronde bracht nog het nodige spektakel. Zo wist Fuoco op verser rubber nog voorbij te gaan aan Oliver Rowland voor P2. Maar hiermee was het nog niet gedaan voor de Brit want ook diens teamgenoot Nicolas Latifi beleefde nog een opleving. Nadat de Canadees eerst Rowland terugverwees naar P4 reed de DAMS-coureur ook het gat dicht naar Fuoco. Kort voor het vallen van de vlag viel ook de Prema-coureur ten prooi aan de onophoudbare Latifi, die hiermee zijn uitstekende race eindigde op P2. Leclerc pakte na 40 ronden op overtuigende wijze de zege en breidde hiermee zijn leiding in het kampioenschap nog verder uit. Markelov finishte de race uiteindelijk knap als achtste waarmee hij de sprintrace morgen vanaf pole mag starten en De Vries finishte tenslotte op een teleurstellende dertiende plaats.

UITSLAG Formule 2 hoofdrace, Red Bull Ring, 08-07-2017:

1. C. Leclerc - Prema
2. N. Latifi - DAMS
3. A. Fuoco - Prema
4. O. Rowland - DAMS
5. A. Albon - ART
6. N. Matsushita - ART
7. R. Boschung - Campos
8. A. Markelov - Russian Time
9. J. King - MP Motorsport
10. S. Gelael - Arden

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS