Formule 1

Welles-nietes-spelletje tussen Verstappen en Vettel: "Het moet geen ‘Ik zei dit, hij zei dat’ verhaal worden"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 oktober 2018 10:08 • Print artikel

Voor Sebastian Vettel was de GP van Japan er een om snel te vergeten. Na een mislukte kwalificatie en een aanvaring met Max Verstappen in de race, werd de Duitser zesde en zag hij de achterstand op Hamilton bijna onoverbrugbaar worden. Vettel meent dat Verstappen geluk heeft gehad om relatief zonder problemen weer door te kunnen rijden.

F1 Suzuka


Max Verstappen was van mening dat Vettel op die plek niet kon inhalen en dat Vettel in zijn auto onderstuurde. Vettel meent dat Verstappen hem te weinig ruimte gaf. De stewards bestrafte het voorval in ieder geval niet. Vettel verklaart nu dat Verstappen van geluk mag spreken dat hij zonder al te veel problemen weer door kon rijden: “Ik weet niet of hij schade had, maar hij kon in ieder geval gewoon weer door. Ik spinde en moest achteraan beginnen.”

“Ik denk dat we beiden een nadeel hadden door de aanvaring. Het moet geen ‘Ik zei dit, hij zei dat’ verhaal worden. Als de tijd juist is, dan praat ik met hem erover.” De Duitser vocht zich tijdens de race nog terug naar P6, maar daarmee kon hij niet voorkomen dat Hamilton weer 17 punten uitliep op hem.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS