Formule 1

Waar staat Alfa Romeo Racing? Kimi: "Je kunt het zelfs een mysterie noemen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 maart 2019 21:17 • Print artikel

Deze winter werd Sauber F1 Team omgedoopt tot Alfa Romeo Racing. Het toont aan hoeveel dichter het Formule 1-team uit Hinwil bij de Fiat Groep is komen te staan. Ook Ferrari maakt onderdeel uit van deze groep. Dit jaar beschikt Alfa Romeo zelfs over Kimi Raikkonen en de verwachtingen zijn dan ook hoopvol.

Kimi Raikkonen


“Onze aankomst in Melbourne symboliseert de start van een volgende grote kans voor ons team na het maken van een exceptionele progressie en het tonen van ons potentieel in het afgelopen seizoen”, vertelde Vasseur tegen GP Blog. “We zijn gretig naar een positieve start van het seizoen 2019. We hebben fantastische coureurs en een sterke ondersteuning van het team vanuit alle afdelingen. Zowel in de fabriek als op het circuit. Ik kijk er naar uit om te zien waar we staan en we blijven hard pushen om ons gedurende de komende maanden omhoog te werken.”

Ook de kersverse Alfa Romeo-coureur Kimi Raikkonen kijkt uit naar zijn eerste race voor zijn nieuwe team. “Er zijn altijd onzekerheden als je naar de eerste race van het seizoen gaat”, vertelde de Fin. “Je kunt het zelfs een mysterie noemen. Alles is mogelijk. Het middenveld zit dicht bij elkaar en we kunnen op dit moment niet voorspellen waar we staan. We hebben veel werk voor ons, maar het team heeft vorig jaar een enorme ontwikkeling laten zien en ik heb het vertrouwen dat we een sterke start in Melbourne kunnen hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS