Formule 1

Kimi Raikkonen openhartig over de 'Raikkonen-methode': "Feestjes maakten me een betere coureur"

Uitgegeven door Bart • 12 maart 2019 20:51 • Print artikel

Momenteel is Kimi Raikkonen een toegewijde familieman en een ervaren, representatieve F1-coureur. Maar eerder in zijn carriŤre leefde de Fin van Alfa Romeo niet bepaalde het leven van een topsporter. Feestjes en alcohol gingen regelmatig vooraf aan raceweekenden. Volgens Raikkonen zelf heeft het hem zelfs geholpen in de Formule 1.

Kimi Raikkonen


Raikkonen haalt in gesprek met de podcast Behind the Grid van de Formule 1 een verhaal aan van het begin van zijn F1-carriŤre. Voor zijn debuutseizoen in 2001 bij Sauber werkte de Fin zich in het zweet bij F1-fitness goeroe Josef Leberer. Na zes zware trainingsdagen in de Oostenrijkse Alpen gingen de twee naar een pizzeria. Leberer vroeg of Raikkonen er een biertje bij wilde drinken. "Serieus? Mag ik?", was het antwoord van de jonge Kimi. "Natuurlijk, je werkt hard, een klein biertje zal geen probleem zijn."

Die filosofie heeft Raikkonen goed onthouden. En soms iets te goed als we de verhalen in zijn biografie mogen geloven. "Er worden vaak grappen over gemaakt", zegt Raikkonen in gesprek met Tom Clarkson. "Maar eigenlijk is het meer waar dan een grap dat ik beter rij na een paar feestjes tussen de raceweekenden."

In 2013 maakte Raikkonen het helemaal absurd. Na zijn tweede plaats in Bahrein ging hij 16 dagen lang van feestje naar feestje. De Fin was naar eigen zeggen net op tijd nuchter om ook in Spanje op de tweede plaats te eindigen. Het bewijst dat de 'Raikkonen-methode' werkt. "Het is te vaak bewezen dat je beter rijdt na een beetje lol te hebben gehad. De zomer bestond uit races en feesten. Voor mij is het normaal. Het ziet er misschien vreemd uit, maar voor mij werkte het en was het normaal. Feestjes maakten me een betere coureur."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS