Formule 1

Voormalig F1-teambaas van Ferrari: "Kleinere teams hebben groot aantal races nodig om te overleven"

Uitgegeven door Bart • 22 maart 2020 09:29 • Print artikel

Door de uitbraak van het coronavirus zijn tot nu toe zeven F1-races afgelast of uitgesteld. De verwachting is dat de Formule 1 in juni weer kan racen als de Grand Prix van Azerbeidzjan op de kalender staat. Afgelaste races worden wellicht opnieuw ingepland en volgens Stefano Domenicali is dat bittere noodzaak voor de kleinere teams.

`Stefano Domenicali


"Momenteel wordt er in de F1 gesproken over het invullen van de kalender", begint de oud-teambaas van Ferrari bij Radio 24-programma Tutti Convocati. "Maar in veel contracten staat een minimaal aantal races, waardoor het systeem zelfvoorzienend is. Kleinere teams hebben een groot aantal races nodig om te kunnen overleven."

"Er zijn veel teams die kunnen bestaan omdat ze gegarandeerde inkomsten hebben. Maar als ze het verwachte aantal races niet halen, komen afspraken te vervallen en zijn de inkomsten niet gegarandeerd."

F1-directeur Chase Carey wil afgelaste races zo veel mogelijk inhalen. "De eerste prioriteit voor de F1 zou moeten zijn om een kalender met minimaal 18 races te maken. Dat is nu niet het geval."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS