Formule 1

BREAKING: Ook races in Zandvoort, Barcelona en Monaco uitgesteld, F1 begint niet voor juni

Uitgegeven door Bart • 19 maart 2020 15:27 • Print artikel

De Formule 1 heeft donderdagmiddag aangekondigd nog drie races uit te stellen. Het gaat om de Grands Prix van Nederland, Spanje en Monaco. In het statement wordt nadrukkelijk gesproken over 'uitgesteld' en niet over afgelast, dus dat geeft hoop op een Dutch Grand Prix later dit seizoen. De eerste race die nu op de kalender staat, is de Grand Prix van Azerbeidzjan begin juni. Eerder ging er vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus al een streep door de races in AustraliŽ, Bahrein, Vietnam en China.

Zandvoort Max Verstappen


In het weekend van 1-3 mei zou de Dutch Grand Prix voor het eerst in 35 jaar terugkeren in Zandvoort, maar daar kan nu dus een streep door. De race in Barcelona zou een week later verreden worden en de Grand Prix van Monaco stond voor 24 mei op de kalender.

"De Formule 1, de FIA en de drie raceorganisatoren hebben deze beslissing moeten nemen om de gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen te garanderen", zo staat te lezen in het statement. "Het gaat om al het personeel, de teams en de fans. Deze mensen zijn onze grootste zorg."

Alle partijen gaan bekijken of er een alternatieve datum later in het jaar gevonden kan worden. "We willen het seizoen na mei beginnen, maar wel op het moment dat alles veilig is. We blijven de situatie nauwlettend volgen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS