Formule 1

Volgens Giedo van der Garde moet de teamgenoot van Max Verstappen oppassen voor zijn stoeltje: "Zomaar een switch komen"

Uitgegeven door Johann Petermann • 24 maart 2019 19:08 • Print artikel

Daar waar één Red Bull op het podium stond, greep de ander zelfs net naast de punten. Pierre Gasly mocht vanuit zusterteam Toro Rosso plaatsnemen naast Max Verstappen. Als de Fransman dit seizoen niet laat zien naast Verstappen thuis te horen, dan zal hij vervangen worden. Oud-coureur Giedo van der Garde acht Red Bull zelfs in staat om hem dit seizoen nog te vervangen.

Giedo van der Garde

Van der Garde hoopt dat Gasly en Verstappen het goed gaan doen volgend weekend tijdens de Grand Prix van Bahrein: "Ik denk dat ze wel de auto hebben om daar goed te presteren. Gasly moet het nu ook wel echt gaan laten zien. Als hij dat namelijk niet doet dan kan er zomaar eens een switch komen," laat van der Garde weten in het Formule 1 Café van Ziggo Sport.

Van der Garde merkte tenslotte op dat Gasly in de vrije trainingen een stuk langzamer was dan Verstappen en dat terwijl er bij Toro Rosso een herboren Kvyat lijkt rond te rijden. In Australië maakte de Rus een sterke indruk en haalde Gasly zelfs in en hield de Fransman vervolgens de rest van de race achter zich.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS