Formule 1

Giedo van der Garde enthousiast over RB15: "Max zal zich wel moeten aanpassen"

Uitgegeven door Bart • 13 februari 2019 11:26

Deze woensdag wordt de nieuwe RB15 van Max Verstappen aan de wereld gepresenteerd. Vooruitlopend daarop zijn alle verhalen uiterst positief. Ook Giedo van der Garde is enthousiast over de nieuwe Red Bull, al heeft hij de auto ook nog niet gezien. "Ik heb Max wel even gesproken en hij is heel enthousiast", zegt Van der Garde in de Ochtendshow van Frank Dane op Radio 538. "Ik ben benieuwd hoe de auto er vanmiddag uitziet met de kleurstelling en ook heel benieuwd hoe hij het over een paar weken zal doen op het circuit."

Max Verstappen


Vooral de overstap van Renault naar Honda-motor zal even wennen zijn voor Verstappen. "Vorig jaar hadden ze de beste auto van het veld, maar die motor liep altijd een stuk minder dan die van Ferrari en Mercedes. Om dan nu met een Japanse motor te rijden, is zeker een stap voorwaarts, maar voor Max zal het wel aanpassen zijn."

"Uiteindelijk is het voor een coureur qua gas geven en remmen niet veel anders", zegt Van der Garde. "Alleen de filosofie die erachter zit. De software, alle procedures die je moet doen op het stuur, de start... Dat is compleet anders en daar moet ie aan wennen, maar dat is ook wel spannend om juist die testdagen daarmee bezig te zijn."

Van der Garde werkte ooit met een Japanse engineer en dat werd geen succes. "Werken met Japanners is wel anders dan met Fransen. Die Japanse engineer was goed, zeer secuur en lette op alle details. Maar je hebt ook radiocontact met zo'n engineer. Het was onmogelijk om die man te verstaan. Na twee testdagen heb ik gezegd dat ik iemand anders moest hebben, want ik verstond er niks van."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS