Formule 1

Verstappen verzet zich af tegen 'kunstmatige en nep' F1-voorstellen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 oktober 2019 19:08 • Print artikel

Max Verstappen heeft zich uitgesproken tegen enkele van de radicale plannen voor de Formule 1 die momenteel worden besproken, waaronder de reversed grid.

Max Verstappen Formule 1 Red Bull Racing


"De coureurs hadden een vergadering gehad met de Formule 1-eigenaren en we hebben gesproken over wat we als coureurs willen", aldus Verstappen in een exclusief interview met zijn officiŽle website Verstappen.nl deze week.

"Er is nog niets besloten, maar we willen niet zoiets als Amerikaans worstelen waar alles kunstmatig en nep is", benadrukte hij. "We hebben duidelijk gemaakt dat we dat niet willen. Ik denk dat de kwalificatie goed is zoals die is. Ik zou niet weten hoe ik het moet veranderen."

Wat betreft de discussies over de voor 2021 geplande wijzigingen in het reglement van de F1, hield Verstappen vol dat het er 'goed uitziet'. "Op dit moment zouden de auto's drie seconden per ronde langzamer zijn", zei hij. "Dat is nogal wat. Maar ik denk dat de auto's lichter moeten zijn, maar dat is moeilijk te doen met de hybride-motoren en de accu's."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS