Formule 1

Verstappen gelooft er niets van: "Ferrari maakt geen rekenfouten, maar dit is een gevaarlijk onderwerp in de F1"

Uitgegeven door Bart • 3 december 2019 11:27 • Print artikel

Ferrari kreeg in Abu Dhabi een boete van 50.000 euro voor het teveel aan brandstof in de auto van Charles Leclerc. Het team noemde het een rekenfout, maar Jos Verstappen gelooft daar niks van. Aan tafel van het Ziggo Sport-programma Peptalk spraken Verstappen en commentator Olav Mol over het voorval. "Ieder F1-team zoekt de rand op, net als verdedigers dat in het voetbal doen", begint Mol zijn terugblik.

Max Verstappen Jos Verstappen


"Als je niet gediskwalificeerd wordt, dan zit je officieel dus niet fout. Het probleem zit hem ook in de regelgeving. De FIA heeft nooit genoeg mensen om alles tot op het bot te controleren. Formule 1-motoren zijn ontzettend complex. De laatste paar races tonen aan dat hetgeen dat bij de Italiaanse motor gecorrigeerd moest worden, Ferrari in ieder geval best pijn heeft gedaan."

"Deze correcties stonden niet in het regelboek, maar komen voort uit een zogeheten technical directive van de FIA. Het feit dat Ferrari een boete van 50.000 euro krijgen voor een rekenfout, is voor mij het bewijs dat de FIA heeft gezegd dat dit de allerlaatste keer is voor Ferrari."

Charles Leclerc

Jos Verstappen was het overduidelijk niet met Mol eens, maar kon nog net op tijd op zijn lip bijten. "Olav, je weet dat het geen rekenfout is. Zo'n rekenfout maakt Ferrari niet. Ik ga me er verder niet te veel over uitlaten, want het is een heel gevaarlijk onderwerp in de Formule 1. Ik wil daar mijn vingers niet aan branden. Volgend seizoen moeten de regels gewoon worden aangescherpt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS