Formule 1

"Vergelijk het met boksen: Max Verstappen maakt een schijnbeweging en slaat op een andere plek toe!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 maart 2019 06:09 • Print artikel

Het resultaat van Max Verstappen in de Grand Prix van AustraliŽ werd positief ontvangen door voormalig Formule 1-coureur en 24 Uur van Le Mans winnaar Jan Lammers. In zijn rol als F1-analist voor de NOS zag Lammers zondag de Red Bull-coureur met de derde plaats op Albert Park goed aan het 2019 seizoen beginnen. "Als je op dit circuit zo voor de dag kunt komen, dan belooft dat veel. Maar we moeten niet te vroeg juichen. Pas na drie of vier races kun je zeggen wat de krachtsverhoudingen zijn."

Max Verstappen Red Bull Racing


"Het weekeinde verliep in eerste instantie niet goed voor Verstappen. Na problemen met de benzinetank moest er een nieuw chassis geplaatst worden. Dan duurt het even voordat je daarmee de juiste afstelling hebt gevonden", doelde Lammers op de minder goed verlopen trainingen. "Dan is het geweldig dat hij er in de kwalificatie ineens staat met de vierde plaats."

Verstappen bleek ook in de race tot veel in staat. De Nederlander bouwde zijn race goed op, nam geen risico's bij de start. Hij wachtte op zijn kansen. "De eerste bocht was wat conservatief van Max, wat voorzichtig, maar hoe hij later in de race Sebastian Vettel voorbijging, was van topniveau", zei Jan Lammers, die daarvan genoten had. "Vettel verdedigde, maar maakte het daarmee mogelijk dat Verstappen kon passeren. Vettel blokkeerde Max, maar die kwam met veel meer snelheid uit de bocht. Vergelijk het met boksen: Verstappen maakt een schijnbeweging en slaat op een andere plek toe."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS