Formule 1

Uit privécollectie van anonieme verzamelaar: schaarse helm Michael Schumacher te koop op Catawiki

Uitgegeven door Johan Vis • 24 november 2018 07:27

De wereld van de Formule 1 kent vele racelegendes, ‘The Red Baron’ Michael Schumacher is daar een van. Michael Schumacher was onderdeel van het team Ferrari, een van de meest succesvolle teams in de geschiedenis van de Formule 1. Fans van Michael Schumacher weten dat hij niet vrijgevig was als het gaat om het weggeven van zijn uitrusting. Online veiling platform Catawiki heeft echter goed nieuws, verzamelaars van F1-memorabilia krijgen namelijk de kans om tot zondag 25 november mee te bieden op een helm uit de persoonlijke "reserve"-voorraad van Schumacher. De helm komt uit 1997 en is van unieke kwaliteit, de helm is niet race of training gedragen en is daarom nog ongeschonden.

Schaarse helm Michael Schumacher te koop op Catawiki

Volgens Marc Jans, Sport memorabilia expert bij Catawiki, zijn er weinig helmen van Schumacher in omloop. ‘’Er zijn wel meerdere race-overalls van Schumacher in omloop, maar de meeste helmen gingen na een race weekend weer retour richting de fabrikant voor onderhoud, schoonmaak en aanpassingen waar nodig.’’

De schaarse helm van Schumacher is onderdeel van een privécollectie van meer dan 250 unieke Formule 1-memorabilia. De objecten waren decennialang verborgen voor het grote publiek en behoorden tot de privécollectie van een anonieme verzamelaar die middels zijn connecties binnen de Formule 1 vele Europese Grands Prix bezocht in de jaren ‘80 en ‘90. De privécollectie is opgedeeld in een reeks veilingen waarvan de laatste twee veilingen starten op 23 november, en 7 december 2018.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS