Formule 1

Jean Todt twee keer per maand op bezoek bij Michael Schumacher: ‘Een van de belangrijkste personen in mijn leven’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 15 oktober 2018 09:56 • Print artikel

Er komt weinig nieuws naar buiten over de staat van Michael Schumacher. De zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 is nog steeds aan het revalideren van een ski-ongeluk vijf jaar geleden, waardoor de Duitser lang in coma lag. Jean Todt, teambaas van Ferrari in het Schumacher-tijdperk, heeft verklaard dat hij zijn protegé twee keer in de maand bezoekt.

Michael Schumacher Jean Todt

Nog niet al te lang geleden lieten naasten van Schumacher wat meer weten over de huidige staat van Schumacher. “Wanneer je hem in een rolstoel zet en hem laat kijken naar de panorama van de bergen boven het Meer van Genève, dan laat hij soms een traan.” Schumacher revalideert momenteel in het dorpje Gland, bij het meer.

Todt liet weten dat hij Schumacher minimaal twee keer per maand bezoekt. Hij vertelde tegen The Times: “Ik hou van Michael, ik zie zijn familie, ik hoop dat de situatie anders zou zijn. Als mensen mij vragen wat mijn beste herinnering met hem is, dan zou ik Suzuka 2000 zeggen. 21 jaar na de laatste titel voor Ferrari werd hij wereldkampioen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS