Formule 1

Uit de onboard-video van Max Verstappen blijkt dat Kimi ook de tracklimits overschreed + BEELDEN

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 oktober 2017 07:53 • Print artikel

Na de Formule 1-race in Austin verkondigde Kimi Raikkonen zijn zienswijze op het overschrijden van de baanlimieten van Max Verstappen in de media. Tegenover ESPN zei de Flying Fin: "We weten allemaal waar de track-limits zijn". Een opzienbarende uitlating in het licht van camerabeelden die vanuit de cockpit van Max Verstappen zijn gemaakt. In de laatste ronde gaat Raikkonen, als opgejaagd wild, ook buiten zijn boekje. Uit deze onboardcamerabeelden lijkt Raikkonen namelijk ZELF bij (56 seconden) de bocht naar rechts al geheel af te snijden met vier banden buiten de baan. Bij (1.00 minuut) gaat Raikkonen sowieso duidelijk rechts buiten de baanlimieten, getuige dit screenshot:

Max Verstappen onboard achter Kimi Raikkonen, die over de track-limits gaat

In het licht van deze beelden zijn Raikkonens recente uitspraken dus een duidelijk gevalletje van "de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet!"

Onboard Max Verstappen F1

Deze beelden tonen onomstotelijk aan dat Max Verstappen helemaal gelijk had met zijn claim dat er met verschillende maten gemeten wordt. Want door de overschrijding van de track-limits had Kimi een betere exit en kon hij meer snelheid ontwikkelen op het stuk baan dat volgde. Hierdoor kon Raikkonen uit de greep blijven van Max Verstappen op het rechte stuk en de remzone die daarop volgde. Over gaining advantage gesproken! Daarnaast onderstrepen de beelden dat Raikkonen dus ook een penalty had moeten krijgen, waarmee Max (en ja ook Verstappens penalty was volgens de letter van de regels een terechte, ook al kun je je afvragen of er in dit geval toch niet van een dergelijke straf zou moeten zijn afgezien, aangezien het er alle schijn van had dat hij dit wel MOEST doen om een aanrijding met Raikkonen te voorkomen), zelfs met de nu gegeven tijdstraf, dus gewoon op het podium moeten staan!!! Logisch dat Max Verstappen zich unfair behandeld voelt door de 'eerlijk fluitende scheidsrechters' van de FIA.Koop in één transactie minimaal 4 loten en maak kans op een credit card t.w.v. € 10.000 netto!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS