Formule 1

Toto Wolff verwacht dat Ferrari haar lesje heeft geleerd: "Ferrari komt in Singapore beter voor de dag dan..."

Uitgegeven door Bart • 16 september 2019 15:30 • Print artikel

Na twee powercircuits in Spa en Monza is het nu weer de beurt aan een circuit waar meer downforce wordt gevraagd. Als het aankomt op de snelheid op het rechte stuk steekt Ferrari boven de rest uit, maar op een circuit met langzame bochten zijn Mercedes en Red Bull Racing een klasse apart. In de laatste race voor de zomerstop in Hongarije was het verschil tussenLewis Hamilton en Max Verstappen en de rest enorm. Ferrari gaf in de race bijna een minuut toe op het tweetal. Mercedes-teambaas Toto Wolff verwacht dat Ferrari zijn lesje geleerd heeft en een geduchte concurrent zal zijn.

Lewis Hamilton


"We wisten dat Spa en Monza moeilijk zouden worden en dat Singapore meer geschikt zijn voor ons en Red Bull", zegt Wolff tegen RaceFans. "Maar ik twijfel er niet aan dat Ferrari heeft geleerd en beter voor de dag komen dan in Hongarije."

De voorsprong bij zowel de coureurs als de constructeurs is enorm, maar de focus blijft voorlopig op het restant van dit jaar. "We richten ons nog volledig op 2019", antwoordt de Oostenrijker op de vraag of de blik al niet naar de auto van 2020 kan. "We hebben nog zeven races te gaan en we hebben een solide voorsprong. Maar één of twee slechte weekenden en het kan weer spannend worden. We moeten blijven pushen en dat blijven we ook doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS