Formule 1

Lewis Hamilton gevleid door lokroep Ferrari-fans: "Ze hebben nu twee goede coureurs"

Uitgegeven door Bart • 15 september 2019 15:08 • Print artikel

Ondanks dat Lewis Hamilton regelmatig wordt uitgefloten door Ferrari-fans - en dan met name op het circuit van Monza - heeft de Brit ook veel Italiaanse fans. Door de Mercedes-hegemonie is de afgunst van de tifosi af te lezen en zij hopen dan ook dat de regerend wereldkampioen ooit de overstap maakt. Hamilton voelt zich vereerd met de lokroep van de fans, maar ziet een overstap voorlopig nog niet gebeuren.

Lewis Hamilton


"Ik ben blij met een goede Italiaanse achterban", vertelt Hamilton op de officiŽle website van de Formule 1. "Ferrari, en haar fans, hebben nu in eigen land gewonnen. Maar ze zijn al sinds 2007 geen wereldkampioen geworden en daarmee zijn ze hongerig naar succes. Door die droogte willen ze graag dat ik naar Ferrari kom, omdat ik de laatste jaren wereldkampioen ben geworden."

"Ik krijg steeds meer berichten op social media van Ferrari-fans. 'Ik ben Ferrari-fan, maar heb veel respect voor je', lees ik regelmatig. Maar ze hebben nu twee geweldige coureurs en zullen tevreden zijn met een groot talent in Charles Leclerc. Ik ben benieuwd welke stappen hij gaat maken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS