Formule 1

Toto Wolff schaart Lewis Hamilton in zelfde rijtje als Michael Schumacher: "Wordt pas gerealiseerd als hij gestopt is"

Uitgegeven door Bart • 10 februari 2019 07:34 • Print artikel

Lewis Hamilton won in 2018 zijn vijfde wereldtitel en staat nu op de gedeelde tweede plaats achter Michael Schumacher. Nog twee wereldtitels is de Brit af van het record van de Duitser. Toch schaart zijn teambaas bij Mercedes Toto Wolff Hamilton al op gelijke hoogte met Schumacher. "Lewis en Michael zijn de beste coureurs die we ooit gezien hebben", stelt Wolff in gesprek met The National. "We gaan ons dat pas realiseren als hij gestopt is."

Lewis Hamilton


Volgens Wolff wordt het talent van Hamilton vaak in twijfel getrokken. "Het lijkt wel of we dat tijdens een actieve carriŤre niet durven uitspreken. Die uitspraken doen mensen alleen over mensen die gestopt of overleden zijn. Ze zeggen nooit 'deze sporter is ongelofelijk' of 'we maken hier een exceptionele prestatie mee'. Ik denk dat we dat moeten herkennen terwijl iemand nog actief racet."

Hamilton won meer dan de helft van de laatste 100 Grands Prix en staat met 73 overwinning tweede achter Schumacher die 91 overwinningen behaalde. Hamilton heeft met 83 pole position wel een record in handen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS