Formule 1

Wolff had twijfels over Hamilton: "We moeten altijd afwachten hoe Lewis zich daarna voelt"

Uitgegeven door Johann Petermann • 4 februari 2019 08:10 • Print artikel

Teambaas van Merdedes, Toto Wolff, heeft opmerkelijk genoeg toegegeven dat hij twijfels had aan wereldkampioen Hamilton vorig jaar. De Oostenrijker maakte zich zorgen over de vele vlieguren die Hamilton maakte om onder andere zijn Tommy Hilfiger modelijn te promoten in 2018. Uiteindelijk zorgde een verbluffende prestatie van Hamilton tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van SIngapore ervoor dat alle zorgen van Wolff werden weggenomen.

Toto Wolff

De Britse coureur moest bij vele evenementen aanwezig zijn om de lancering van zijn eigen kledinglijn bij Tommy Hilfiger te promoten. Voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore was Hamilton net terug van uitstapjes naar New York en Shanghai, middenin het drukke F1-schema. Maar tijdens de kwalificatie liet Hamilton zijn talent zien door een weergaloze rondetijd te rijden en Wolff was onmiddellijk gerust gesteld.

"We moeten altijd afwachten hoe Lewis zich daarna voelt. Hij was direct van Shanghai naar New York gevlogen om vervolgens door te reizen naar Singapore voor de Grand Prix. Om eerlijk te zijn hadden we toen onze twijfels. Maar toen hij die megaronde in de kwalificatie reed, wist ik weer genoeg," vertelt Wolff.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS