Formule 1

Toto Wolff pissig op stewards: "Verdediging Charles Leclerc over het randje"

Uitgegeven door Bart • 8 september 2019 18:40 • Print artikel

Charles Leclerc vocht in Monza fraaie duels uit met Lewis Hamilton en later Valtteri Bottas. De Ferrari-coureur hield stand en bezorgde zijn team de eerste overwinning in eigen land in negen jaar. In zijn ijver de leidende positie vast te houden, verdedigde de Monegask op een manier die we van Max Verstappen kennen. En keer sneed Leclerc de eerste chicane af en dat had volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff bestraft moeten worden.

Charles Leclerc Lewis Hamilton


Eerder had Leclerc al de zwart-witte vlag gezien als waarschuwing voor een eerder incident, waarbij hij zich breed maakte en Hamilton rechtdoor moest. "De stewards zitten in een erg lastig parket", begint Wolff zijn relaas tegen Autosport. "Ze moeten met de goede beslissingen komen en die zijn niet altijd 100% duidelijk. Iedereen wilde meer gif in de wedstrijden en ik heb genoeg eigen problemen dat ik die van Michael Masi er niet bij wil hebben."

"Het racen was vandaag erg hard en misschien wel over de lijn", vervolgt Wolff. "Lewis was geweldig om een crash te voorkomen. Maar wat konden de stewards hier aan doen? We hebben het wel over een Ferrari in leidende positie in Monza. Als ze een 5 seconde tijdstraf hadden gegeven, hadden we onder politiebegeleiding weggeleid moeten worden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS