Formule 1

Toto Wolff meldt welk probleem Mercedes had: "Geen verdere schade aan de motor op te lopen"

Uitgegeven door Bart • 21 oktober 2020 19:51

Valtteri Bottas viel in de meest recente Formule 1-race op de Nürburgring uit met motorproblemen. De Fin startte van pole position, maar viel door een remfout en een vroege pitstop terug naar de derde plaats achter Lewis Hamilton en Max Verstappen. Teambaas Toto Wolff meldt in aanloop naar de Portugese Grand Prix dat het probleem gevonden is en dat hij dit weekend veel verwacht van Bottas.

Valtteri Bottas


"Voor Valtteri kon de race op de Nürburgring eigenlijk niet slechter verlopen", zegt Wolff in zijn voorbeschouwing op de website van Mercedes. "Startend vanaf pole, terugvallen en dan een elektrisch probleem krijgen. Dat kostte hem veel punten in de strijd om de wereldtitel. Natuurlijk is dat een grote teleurstelling voor hem. Het was een elektrisch probleem en beter om hem uit te laten vallen om geen verdere schade aan de motor op te lopen."

Volgens Wolff kunnen we een scherpe Bottas verwachten. "Het is een grote kracht van Valtteri om veerkracht te tonen en zich terug te vechten. Hij zal er zeker zin in hebben in Portimao."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS