Formule 1

Finse politicus verwijt Valtteri Bottas moreel gedrag: "Hij wordt gedwongen om te knielen"

Uitgegeven door Bart • 21 oktober 2020 12:56 • Print artikel

Valtteri Bottas heeft zich niet populair gemaakt bij de Finse politicus Jani Makela. De Mercedes-coureur had zijn vragen gesteld bij het feit dat mannelijke wielrenners tijdens de Ronde van Vlaanderen veel meer verdienen dan hun vrouwelijke collega's. "Het gaat om gelijkheid, vrouwen werken er net zo hard voor als mannen", zei Bottas na de race van afgelopen zondag op Twitter. Volgens Makela wil de F1-coureur scoren met moreel gedrag en zou hij moeten weten waar het verschil in prijzengeld vandaan komt.

Lewis Hamilton


Bottas' vriendin Tiffany Cromwell is professioneel wielrenster, maar volgens de politicus moet de coureur zich niet verlagen tot moreel gedrag. "Blijf knielen, misschien begin je het je dan een keer te realiseren", zo luidde de reactie van Makela op de Tweet van Bottas.

De Finse krant Iltalehti dook erop en sprak Makela over zijn uitspraak. "Het gaat om marktwerking. Grotere evenementen trekken een groter publiek, meer sponsoren en meer media-aandacht. Dat levert meer geld op. Ik vraag me af hoe iemand die miljoenen verdient in een sport als de Formule 1 dit niet kan begrijpen. Dit was meer een uitspraak voor de bühne."

Makela kan er ook niet bij dat Bottas voor iedere race knielt om aandacht te vragen voor de Black Lives Matters-beweging. "Je moet sport en politiek niet samenvoegen. En zeker niet voor zo'n Amerikaans onderwerp dat geen relatie heeft met Finland of de Formule 1. Dat knielen van hem is redelijk smaakloos. Ik ben blij dat Kimi Raikkonen het niet doet. Als je ziet hoe sterk Mercedes zich inzet voor Black Lives Matters, denk je al snel dat Valtteri gedwongen wordt om mee te doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS