Formule 1

Toro Rosso springplank voor Red Bull met Honda F1-motoren? "September 2018 in staat om te zeggen wat we..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 september 2017 10:11 • Print artikel

Met name de overstap van Toro Rosso van de Renault- naar de Honda-motoren vanaf 2018 leidde bij onder andere Jacques Villeneuve tot de nodige kritiek. De Canadees vroeg zich hardop af of het wel een verstandige stap is van het F1-team uit Faenza, nadat de Japanners drie seizoenen lang geen betrouwbare en presterende motor neerzette bij McLaren. Red Bull heeft wel het vertrouwen in een toekomst met Honda. Dat zorgt voor optimisme bij Red Bull-consultant Helmut Marko.

Helmut Marko Red Bull F1

“We hadden contact met Honda en hebben ook ons eigen onderzoek uitgevoerd”, reageerde de Oostenrijker in eigen land tegenover ORF. “En van wat we gezien hebben, zijn we optimistisch over de toekomst. We zagen beide McLarens in de top 10 in Singapore. We zien een motor die in ontwikkeling is en we weten wat er in de achtergrond gebeurt.”

Marko denkt dan ook dat de engineering en de financiële kracht de inspanningen van Honda kunnen opleveren om terug te keren in de voorhoede van het front. “Honda heeft het financiële potentieel, de nodige infrastructuur, een van de meest moderne fabrieken met de bijbehorende testbenodigdheden en een volledige toewijding aan de Formule 1 en het winnen in een partnerschap”, voegde de Red Bull-consultant daar aan toe. “Maar we moeten ook de Japanse mentaliteit in ogenschouw nemen, omdat die wat anders is dan ons Europeanen.”

Marko geeft ook toe dat de connectie met Aston Martin verder aan het groeien is en een toekomst ook samen met Honda kan zijn. “Het is een financiële samenwerking, die niets te doen heeft met de aandrijving”, reageert Marko. “We kijken nu vooruit om te zien hoe Toro Rosso en Honda gaan werken. In september 2018 ben ik in staat om te zeggen wat we in 2019 gaan doen, wat een goed moment is om te zien hoe Toro Rosso en Honda werken.”


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS