Formule 1

Jacques Villeneuve vreest dat Toro Rosso een grote vergissing begaat: "Betalen om langzamer te rijden?!?!"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 22 september 2017 05:11 • Print artikel

Criticaster Jacques Villeneuve vreest dat Scuderia Toro Rosso een grote fout maakt met de wissel van motorenleverancier voor seizoen 2018 in de Formule 1. De huidige leverancier Renault wordt vervangen voor Honda die nu nog aan McLaren levert. De komende drie jaar zit Toro Rosso dus vast aan Honda, maar de Canadees ziet een drama ontvouwen voor het team uit Faenza.

Formule 1 2017 Carlos Sainz


"McLaren is superblij", zei Villeneuve tegen Motorsport-total.com. "Ik begrijp Toro Rosso niet. Zij hebben gezien wat er drie jaar lang gebeurd is. Hoe kunnen ze er nu van uitgaan dat Honda hun wel verder helpt? De financiële voordelen kunnen niet opwegen tegen de nadelen. Okay, ze hebben meer geld op hun rekening, maar om achteraan in het veld te rijden? Hmmm.... Als je geld accepteert om langzamer te rijden dan betaal je na twee jaar de prijs. Dat is hetzelfde als je langzame pay drivers aanstelt. Twee jaar later zijn ze dood. Daar moet je voorzichtig mee zijn".

De wereldkampioen uit 1997 weet waar hij over spreekt. Eenzelfde situatie maakte hij mee met zijn overstap in 1999 naar het team van British American Racing. Van de zestien races kwam Villeneuve twaalf keer niet aan de eindstreep. Dit luidde het begin van het einde van zijn carrière in.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS