Formule 1

Tevreden over betrouwbaarheid Renault F1-motor, maar niet blij met de balans: "Competitie is groot"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 mei 2018 13:39 • Print artikel

De wind was koning op het Circuit de Catalunya. De windvlagen speelden de Formule 1-teams parten tijdens de trainingen op het circuit bij Barcelona. Deze zorgden voor flink wat uitstapjes langs de baan. Veel coureurs worstelden met de balans van de F1-bolides en de windvlagen maakten het er niet beter op. Bij Renault Sport One merkte men dit vooral bij de soft- en supersoftbanden. Nico Hülkenberg en zijn engineers zijn tevreden over de betrouwbaarheid, maar de Duitser weet dat het team meer racesnelheid wil zien te vinden morgen.

Formule 1 2018 Nico Hulkenberg


"Het was een lastige opgave met het oog op de balans en harmonie met de auto, maar we konden progressie boeken tegen het einde van VT2", zei de Duitse coureur op de Renault-website. "De conditie van de baan was niet in ons voordeel, zeker niet met hoeveelheid wind. De competitie is groot hier, dus moeten we nog wat snelheid vinden als we kijken naar de kwalificatie en de race."

Hülkenberg zelf was aardig productief met in VT1 P17. Hij reed een snelste tijd van 1.21.159. De Duitser volbracht in de ochtendsessie 26 rondes. Tijdens VT2 noteerde hij de dertiende tijd met 1.20,183 als snelste resultaat. The Hulk produceerde maar liefst 43 rondes.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS