Formule 1

Carlos Sainz geeft schoorvoetend toe: "Auto heeft instabiliteit bij het insturen, Nico gaat er wel goed mee om"

Uitgegeven door Johann Petermann • 9 mei 2018 14:58

Soms kunnen feiten hard aankomen: Carlos Sainz werd tijdens de eerste drie races van het seizoen compleet overklast door zijn teamgenoot Nico Hulkenberg. De Duitser finishte twee keer als zesde en één keer als zevende en werd beloont met 22 punten. Sainz behaalde maar 3 punten in dezelfde periode. De Spanjaard kwam echter sterk terug de afgelopen race in Bakoe met een uitstekende vijfde plaats. Renault hoopt dat hij deze stijgende lijn doortrekt.

Sainz Jr

Er zit tussen de beide heren slechts enkele tienden maar omdat het middenveld zo compact is, scheelt het al gauw een paar posities. Sainz vertelt aan F1.com dat hij ook nog niet helemaal op zijn gemak is met de auto. “Er is nog ruimte voor verbetering wat betreft het gevoel in de auto. Het is niet hetzelfde als bij Toro Rosso. Hier heerst een andere filosofie. Ik ben nog steeds nieuwe dingen aan het ontdekken, nieuwe instellingen, manieren om de bocht aan te snijden en dat kost wat tijd. Maar ik ben ervan overtuigd dat het de goede kant op gaat en langzaam maar zeker zal ik komen waar ik wil zijn, hopelijk eerder dan later.”

Het gat tussen de teamgenoten baart Sainz geen zorgen. Ten opzichte van Hulkenberg worstelt Sainz nog wel met de stabiliteit bij het ingaan van de bocht. “De instabiliteit bij het insturen is iets wat de auto al sinds het testen heeft. In Australië lukte het wel om ermee om te gaan maar sindsdien ben ik het kwijt. Nico gaat er wel goed mee om. Hij is super ervaren en getalenteerd. Het is geen geheim dat hij een van de snelste F1 coureurs is op het moment. Maar er is geen groot gat tussen ons. Zoals ik al vaak heb gezegd was ik in mijn optiek beter in Australië, hij was dan weer goed in Bahrein net als vorig jaar. In China scheelde het twee tienden maar dat kon net zo goed andersom geweest zijn dus ik maak me er geen zorgen over.”



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS