Formule 1

Teambaas Christian Horner: "P11 voor Verstappen is natuurlijk een..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 juni 2019 11:04 • Print artikel

Het team van Aston Martin Red Bull Racing kende een teleurstellende kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. Max Verstappen kwam niet verder dan de elfde plaats, nadat hij door een rode vlag zijn snelle ronde in Q2 niet mocht voltooien. Pierre Gasly eindigde op P5.

Christian Horner Red Bull Racing Grand Prix Canada


“Het was een frustrerende kwalificatie voor Max vandaag", blikte Red Bull-teambaas Christian Horner terug. "Hij had een goede snelheid in Q1 en we kozen ervoor om hem in Q2 op de mediumbanden naar buiten te sturen. Dit zou betekenen dat hij daarop de race mocht aanvangen en we de strategie van Ferrari en Mercedes konden kopiëren. We hadden net niet genoeg snelheid op de medium compound en we hadden verkeer, dus moesten we in Q2 nogmaals een ronde doen op de zachte banden."

"Max zat ruim binnen de cut-off tijd voor Q3 tijdens zijn laatste ronde, maar helaas zorgde een rode vlag door de Haas van Kevin Magnussen ervoor dat de sessie onmiddellijk gestopt werd, waardoor Max zijn ronde niet kon afmaken. P11 voor Verstappen is natuurlijk een teleurstellende positie, terwijl het er daarvoor veelbelovend uit zag. Pierre ging gemakkelijk door naar Q3 op de zachte banden. Hij nam toen een andere strategie door drie getimede rondes te doen en een sterke laatste ronde bracht hem naar P5 op de grid voor de race morgen. Het belooft in ieder geval een spannende Canadese Grand Prix te worden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS