Formule 1

Max Verstappen denkt ondanks drama, dat hij ook nog wel een voordeeltje heeft: "We kunnen nu wel..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 juni 2019 05:07 • Print artikel

Max Verstappen kende een teleurstellende kwalificatie op het Circuit Gilles Villeneuve. De Nederlandse Red Bull coureur viel buiten de boot in Q2 en kwalificeerde zich slechts als elfde gekwalificeerd voor de Grand Prix van Canada. Verstappen werd de dupe van een crash van Kevin Magnussen in Q2, waardoor Max zijn snelle ronde niet afmaken. Sebastian Vettel pakte de pole position, gevolgd door Lewis Hamilton op P2 en Charles Leclerc op P3.

MaxVerstappen F1 Red Bull

“Er was een rode vlag, wat kan je daar aan doen. We hebben het eerst geprobeerd op de medium band en dat ging bij ons niet goed", liet Max Verstappen optekenen. "De band voelde niet geweldig voor ons en ook hielp het verkeer niet. Daarom wisselden we naar de zachte band. We hadden voor één ronde gekozen. Je verwacht niet dat iemand in de muur knalt, dus het was gewoon pech. Ik was bezig aan een goede ronde, dus anders hadden we makkelijk Q3 gehaald, zonder twijfel.”

“De elfde plek is niet waar we willen staan en ik zal daarom eerst wat rijders uit het middenveld voorbij moeten, maar nu kunnen we wel kiezen op welke banden we starten. Anders hadden we op de zachte banden moeten starten en dat is niet ideaal hier. We zullen het zien hoe het gaat. We zitten niet op dezelfde snelheid als Ferrari en Mercedes, dus het zal lastig worden om tegen ze te vechten, maar hopelijk zitten we er dicht bij.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS