Formule 1

Snelheidsduivel Antoinette de Jong pakt winst in eerste race Ladies GT + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 mei 2019 13:04 • Print artikel

ZANDVOORT - Snelheidsduivel Antoinette de Jong heeft de eerste race van de Ladies GT, die tijdens de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen wordt gehouden, op haar naam geschreven. De schaatsster was Kim Lalihatu in de slotfase te snel af. Op P3 finishte Heidi Korsten. Sandra Schuurhof (zie VIDEO crash), die vrijdag nog hard van de baan schoof finishte knap op P11.

Antoinette de Jong in actie

Welmoed Sijtsma ging super van start tijdens de opening van de eerste race. Eva Koreman en Roberta Pagnier gingen in de achtervolging. In het middenveld werd er hard gestreden door de dames met name op het Scheivlak waar verwoede pogingen werden ondernomen om elkaar in te halen.

Koreman die op de tweede plek lag, ging van de baan en kwam vast in het grind te zitten. Sijtsma nam de leiding over terwijl de snelste dame van gisteren, Kim Lalihatu naar P2 klom. Antoinette de Jong sloot aan op P3 toen de safety-car de baan opkwam.

Na de herstart waren Antoinette de Jong en Heidi Korsten in een flink gevecht. Kim Kötter spinde waardoor ze enorm veel verloor en terug viel in de stand. Romy Monteiro en Do van Hulst klommen naar boven in de slotfase van de race. Monteiro denderde naar P7 met achter haar Van Hulst.

De strijd in de kop van het veld werd spannend voor De Jong die met nog drie bochten te gaan de leiding overnam van Kim Lalihatu en de overwinning greep. Heidi Korsten greep op knappe wijze de derde podiumplaats. Topsportster Sophie Polkamp reed een sterke race en viel net buiten de top drie.

Uitslag Ladies GT race 1
Ladies GT 2019

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS