Formule 1

Antoinette de Jong ziet overeenkomsten tussen schaatsen en autoracen: "As je gaat ..."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 mei 2019 11:17 • Print artikel

ZANDVOORT - Tijdens de Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen staat ook voor de tweede maal de unieke race van de Ladies GT op het programma. In de race gaan bekende Nederlandse dames de strijd aan in gelijkwaardige auto's. Dit jaar is een van de smaakmakers de top-schaatsster Antoinette de Jong van de Jumbo Visma-ploeg.

Antoinette de Jong Jumbo Racedagen Ladies GT


De atlete heeft recentelijk haar racelicentie gehaald en kon daardoor deelnemen aan de race in Zandvoort. De autosport is iets wat ze ziet zoals schaatsen. "Het is te gek en net als schaatsen", zei de snelle Friezin tegenover RaceXpress.nl. "Je moet bochten aansnijden en versnellen. Ik moest eerst heel erg zoeken en vertrouwen krijgen, maar toen kreeg ik het goede gevoel. Het is echt heel gaaf."

Voor De Jong ziet ze wel meer overeenkomsten tussen het autoracen en het schaatsen, maar ook zeker de verschillen qua beleving: "Als je gaat, dan ga je er vol voor. Het is wel anders. Op het circuit heb je mensen waar je rekening mee moet houden. En hun onverwachte reacties, daar kun je geen invloed op uitoefenen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS