Formule 1

Smaakmaker Max Verstappen moet oppassen....

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 oktober 2018 02:08 • Print artikel

Niet alleen Max Verstappen zag strafpunten aan zijn licentie toegevoegd worden. Ook Fernando Alonso en Lance Stroll waren de klos. Beide coureurs kregen de straf na een incident met elkaar. Lance Stroll raakte in de laatste chicane Alonso en de Spanjaard sneed vervolgens de chicane af.

Alonso

Voor het incident ontvangt Lance Stroll 2 strafpunten op zijn licentie. Fernando Alonso krijgt voor het afsnijden van de chicane 1 strafpunt. Alonso was duidelijk niet blij met de straf. De Spanjaard was van mening dat zijn afsnijden gerechtvaardigd was, omdat de Canadees hem raakte.

Alonso staat nu op 3 punten, maar dat zal na vanmiddag weer 1 punt zijn. Lance Stroll brengt zijn totaal op 6 punten, waardoor de Canadees nu halverwege een schorsing is. Er is nog niet veel aan de hand zolang Stroll incidenten in de toekomst voorkomt.

Verstappen moet oppassen. Hij begint langzamerhand dicht in de buurt te komen van een schorsing voor een race. De Nederlander heeft 8 punten op zijn licentie, terwijl 12 punten de schorsing oplevert.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS