Formule 1

Sky Sports F1: "Vernederende teamorders werken niet bij iemand als Charles Leclerc"

Uitgegeven door Bart • 17 april 2019 05:10 • Print artikel

Sky Sports-commentator Martin Brundle noemt de teamorders van Ferrari dat Charles Leclerc zijn teamgenoot Sebastian Vettel voorbij moest laten, vernederend voor de jonge Monegask. De Duitser dacht dat hij sneller was en dus besloot de teamleiding in te grijpen, maar dat kostte juist een extra plaats, omdat Max Verstappen kon profiteren dankzij een betere pitstop strategie. "Dit werkt niet bij iemand als Charles Leclerc", zegt Brundle is zijn wekelijkse column voor Sky Sports.

Vettel Verstappen


"Het is vernederend en frustrerend voor Leclerc", vervolgt Brundle. "Zeker na de mechanische problemen die hem in Bahrein de zege kostte. Ik dacht al dat het zou gaan gebeuren en ik denk dat ik hetzelfde had gedaan in die situatie. Maar nadat Vettel voorbij was, bleek hij niet sneller te zijn en blokkeerde hij regelmatig zijn wielen tijdens het remmen."

"Ze moeten Leclerc niet afschilderen als support act, dat zorgt voor psychologische schade. Dit is niet makkelijk om te keren. Het lost het probleem zeker niet op, want Leclerc is minimaal net zo snel als Vettel en zal nog jaren voor het team rijden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS