Formule 1

Sergio Perez na handigheidje met VSC best of the rest: "We moesten agressief zijn"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 7 oktober 2018 21:55 • Print artikel

Force India kende een redelijke, maar zeker niet bijzondere kwalificatiesessie voor de GP van Japan. In de race liep alles echter beter voor de roze bolides en na oplettendheid tijdens het einde van de VSC, kon Sergio Perez de zevende plaats bemachtigen. De Mexicaan was dan ook tevreden met het resultaat.

Sergio Perez F1

“De kwalificatie verliep niet zoals we gehoopt hadden en dus moesten we verder naar achteren beginnen”, verklaart Perez. Beide Force India kwamen goed van de lijn en reden na de start op P8 en 9. Daarna kenden de beide mannen een niet zo heel bijzondere race, totdat de Mexicaan na de VSC ineens dicht bij Grosjean reed, wat al snel resulteerde in een geslaagde inhaalpoging en P7.

“Dit was het maximale wat we konden halen hier”, vertelt Perez, die uiteindelijk best-of-the-rest was. “We waren behoorlijk snel en het team had de strategie op orde. We wisten dat we agressief moesten zijn om de Haas te verslaan. Ik had bijna een succesvolle undercut op Grosjean, maar kwam daarna even vast te zitten achter Leclerc. Uiteindelijk kon ik tijdens de VSC dichtbij Grosjean komen en ook inhalen.”

Beide Force India coureurs haalden de punten en zo kwam het team weer een stap dichterbij McLaren in de constructeursstand. Sergio Perez heeft tegelijkertijd de zevende positie in het WK overgenomen en is dus nu ook over het hele jaar best-of-the-rest.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS