Formule 1

Sebastian Vettel moet oppassen voor schorsing: drie strafpunten op zijn licentie

Uitgegeven door Bart • 8 september 2019 19:15 • Print artikel

Sebastian Vettel moet de komende races oppassen dat hij geen schorsing oploopt. De Duitser van Ferrari veroorzaakte zondag in Monza een gevaarlijke situatie. Hij kreeg niet alleen een stop and go-penalty van tien seconden, maar kreeg bovendien drie strafpunten op zijn licentie bijgeschreven. Vettel staat nu op negen strafpunten binnen twaalf maanden en bij twaalf strafpunten volgt een schorsing. Die dreiging geldt nog voor drie races, in Japan vervallen strafpunten van vorig jaar.

Sebastian Vettel


Vettel spinde vroeg in de race en bij het terugkomen op de baan toucheerde hij de Racing Point-bolide van Lance Stroll. De stewards vonden dit een gevaarlijk incident. De straf van drie punten is de zwaarste sanctie die de stewards op kunnen leggen.

Voor de camera van Sky Sports gaf Vettel tekst en uitleg over het incident. "De achterkant brak uit en ik kon hem niet meer op de baan houden. Zo simpel was het. Natuurlijk ben ik er niet blij mee en mijn race was daarna over. Ik kwam moeilijk weg uit het gras en kreeg de neus niet meteen in de juiste richting. Ik zag Lance ook niet aankomen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS