Formule 1

Sebastian Vettel geeft hoog op over Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 maart 2019 14:11 • Print artikel

Sebastian Vettel is van mening dat zijn teamgenoot bij Ferrari Charles Leclerc al heeft laten zien dat hij hem gedurende 2019 bij Ferrari onder druk zal zetten. De Duitse viervoudige wereldkampioen eindigde tijdens de seizoensopener in AustraliŽ vorig weekend voor Leclerc maar de Fransman zat in de race vlak achter hem en kreeg via de radio te horen dat hij in de slotfase zich moest laten terugzakken.

Charles Leclerc Ferrari


Vettel had in het voorseizoen al voorspeld dat Leclerc in hun eerste jaar samen een 'volwaardige rivaal' zou zijn en in de nasleep van Melbourne zegt de Duitser dat hij een felle strijd verwacht met de 21-jarige Fransman. "Hij heeft het echt goed gedaan van wat ik tot nu toe heb gezien en hij zal het hele seizoen veel druk op mij uitoefenen", aldus Vettel. "Ik ben me daarvan bewust en we zullen heel dicht bij elkaar zitten. Hij is zeer getalenteerd. Ik ben er zeker van dat we dit jaar harde gevechten zullen voeren, maar ik hoop meer dan wat dan ook dat we samen veel plezier zullen hebben."

Kleine fouten in Q3 en de eerste stint van de race dirigeerden Leclerc naar de achtergrond in zijn strijd met Vettel. Maar ondanks het feit dat het team niet op het podium eindigde een grote teleurstelling was, was Ferrari-chef Mattia Binotto blij met het debuut van Leclerc. "Ik ben blij met de manier waarop hij zich als teamspeler gedraagt, niet alleen als coureur. Hij is zeer behulpzaam voor het team en zeer betrokken. Hij probeert zijn best te doen en pusht de ingenieurs hard en ook zichzelf om de auto beter te maken", zei Binotto.

"Als je zijn hele weekend beoordeelt, was het een behoorlijk sterk weekend. Zijn kwalificatie was niet perfect, hij is zich daarvan bewust, maar hij reed goed in Q1 en Q2. Ik ben blij met de manier waarop hij de eerste race benaderde."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS