Formule 1

Sebastian Vettel bagatelliseert prestatie van Max Verstappen in AustraliŽ: "Gasly was net zo goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 maart 2019 08:03 • Print artikel

Sebastian Vettel hoopt dit seizoen eindelijk een einde te kunnen maken aan de twaalf jaar zonder kampioenschap voor Ferrari, maar had problemen tijdens de seizoensopener in AustraliŽ. De Duitser werd ingehaald door Max Verstappen en eindigde als vierde. Hij heeft echter het gevoel dat hij aan het einde van het kampioenschap een kans maakt op de hoofdprijs.
"Ik kan alleen maar voor mezelf spreken, maar ik denk dat er weer drie grote teams zijn en al die teams hebben genoeg potentieel om dit jaar de wereldtitel te behalen", aldus Vettel.

Max Verstappen Red Bull Racing Bahrein


"We kijken eerst naar onszelf en we zijn hopelijk sneller dan de rest, maar ik denk dat het heel dicht bij elkaar zal zitten." Red Bulls nieuwe coureur Pierre Gasly had een teleurstellende race in Melbourne omdat hij met de elfde plaats buiten de punten eindigde. Vettel beweert dat de Fransman net zo goed reed als teamgenoot Verstappen.

"Ik denk dat Pierre een beetje pech had [op zaterdag]", voegde Vettel eraan toe. "Ik denk dat alle zes coureurs van de topteams betrokken zullen raken bij de strijd om de wereldtitel. Hopelijk kunnen we zo lang mogelijk blijven vechten zodat pas laat in het seizoen de beslissing valt."

Ondertussen was Hamilton blij te zien dat Verstappen Vettel had verslagen. "Het is geweldig om de verbetering bij Red Bull te zien", zei hij. "Uiteraard reden tot dit seizoen lang met een Renault-motor en konden ze nu [met een Honda-motor] een Ferrari passeren. Ik vind het geweldig."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS