Formule 1

"De inhaalmanoeuvre van Max Verstappen op Vettel was hem met zijn Renault-motor van vorig jaar niet gelukt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 maart 2019 11:47 • Print artikel

Robert Doornbos heeft genoten van de start van het Formule 1-seizoen, zo liet hij weten in zijn analyse op Ziggo Sport. De voormalig Red Bull-coureur zag Max Verstappen naar de derde plaats knallen, maar vond dat zijn teamgenoot Pierre Gasly door de mand viel. "Wat een lekker begin meteen. We hadden gehoopt dat Max op het podium zou komen en de auto tot leven zou komen in de race en dat gebeurde ook", liet Doornbos optekenen. "Mercedes en met name Bottas 2.0 bleven nog uit beeld, maar met een waanzinnige inhaalactie op Vettel pakte Verstappen een meer dan verdiend podium."

Max Verstappen RB15 Red Bull Racing F1

"Max is met zijn Honda-Red Bull is wél lekker begonnen in ieder geval. De inhaalmanoeuvre op Vettel was hem met zijn Renault-motor van vorig jaar niet gelukt. Zelfs met DRS open mocht hij toen blij zijn dat hij kon volgen. Dan was er een do or die nodig. Nu kon hij keurig oplijnen en perfecte inhaalactie maken."

"Pierre Gasly heeft meer reden zich zorgen te maken na een teleurstellend openingsweekend. Na een mislukte kwalificatie kwam hij in de race vast te zitten achter 'kleine broer' Daniil Kvyat. Helmut Marko gaat wel om uitleg vragen waarom hij het niet in ieder geval geprobeerd heeft hem weer in te halen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS