Formule 1

Ross Brawn geeft tekst en uitleg: "We proberen de Grand Prix van China te verplaatsen"

Uitgegeven door Bart • 6 februari 2020 15:32

Door de uitbraak van het Coronavirus is het doorgaan van de Chinese Grand Prix in april hoogst onzeker. Woensdag was er overleg tussen de teams, de FIA en Liberty Media en gekeken wordt naar de minst slechte oplossing. F1-directeur Ross Brawn zei donderdag dat verplaatsing naar later in het jaar een optie is. "Als we in april niet kunnen racen, zullen we de race moeten uitstellen", zegt de Brit tegen onder meer persbureau Reuters.

F1 China

"We moeten de optie openhouden om de race dan later in het jaar te organiseren", aldus Brawn. "China is enthousiast over de Formule 1 en een groeiende markt voor ons. We racen dus graag in China, maar voor nu moeten we afwachten op de definitieve beslissing van de Chinese racepromoter en de autoriteiten."

"We hebben te maken met twee logistieke deadlines. Eén wanneer de vrachten over zee vertrekken en dat is deze of volgende week. Onder meer brandstof wordt over zee vervoerd. De andere deadline is fysiek alle mensen in China te krijgen. Dat is een grote uitdaging, omdat veel mensen de voorbereiding daar moeten doen. Dat is een kritieke fase."

Volgens Brawn wordt de Chinese Grand Prix niet geruild met een andere race. "Dat gaan we waarschijnlijk niet doen. We zullen bij verplaatsing op zoek moeten naar een gaatje in de kalender, ergens tegen het einde van het jaar."

Na de Grands Prix in Azië de Formule 1 naar Europa met als eerste stop de Grand Prix van Nederland op het vernieuwde Circuit van Zandvoort. 35 jaar na de laatst verreden F1-race, is het iconische duinencircuit op 1, 2 en 3 mei 2020 gastheer van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix met hopelijk een hoofdrol voor Max Verstappen. Momenteel wordt de baan aan de Noordzee in alle hevigheid verbouwd vanwege de komst van de Formule 1 (check de video van de verbouwingen).

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS