Formule 1

Coronavirus raakt ook de Formule 1: "Op dit moment kunnen we niemand sturen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 februari 2020 01:02

Het uitbreken van het Coronavirus in Wuhan, China raakt mogelijk ook de Formule 1. De betrokken partijen gaan bespreken of de Grand Prix van China doorgaat. De race van de hoogste klasse van de autosport staat gepland voor 9 april. Door de sportfederatie van Shanghai wordt inmiddels aanbevolen om alle sport evenementen te annuleren, tot de uitbraak van het virus is neergeslagen.

GP China Max Verstappen

“Op dit moment kunnen we niemand sturen, omdat ze daar niet binnen komen”, zegt Red Bull-teambaas Christian Horner, tegenover het Engelse Autosport. “Kijk, de FIA is voor de regelgeving en Liberty voor de organisatie. Zij zijn verantwoordelijk voor de gezondheid en het welzijn van niet alleen de coureurs in de F1, maar ook alle medewerkers en de media.”

“Ik ben er zeker van dat ze het noodzakelijke gaan doen, voordat ze toezegging doen over het vertragen, uitstellen of annuleren van de race. Dus moeten we vertrouwen hebben in hun beoordeling en hun kennis. Natuurlijk houden we de situatie nauw in de gaten.”

Na Azië gaat het Formule 1 naar Europa met als eerste stop de Grand Prix van Nederland op het vernieuwde Circuit van Zandvoort.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS