Formule 1

Ross Brawn: "Extra punt voor snelste raceronde zorgde voor levendige slotfase"

Uitgegeven door Bart • 20 maart 2019 13:15 • Print artikel

Valtteri Bottas was de eerste coureur die het extra punt voor snelste raceronde voor zich opeiste. De Fin werd in de strijd om dat punt op de huid gezeten door Max Verstappen, maar verliet Australië uiteindelijk met 26 punten in zijn broekzak. Volgens sportief directeur van de F1 Ross Brawn bewees het extra punt direct zijn waarde. "Het extra punt voor snelste raceronde zorgde voor wat extra leven in de brouwerij in de slotfase van de race."

Valteri Bottas


"Max Verstappen probeerde dat extra punt van Bottas weg te kapen, maar Bottas legde uiteindelijk beslag op die prijs", zegt Brawn tegen Motorsport. "Het was een race waarin het podium al vroeg vast leek te staan. Dan is zo'n gevecht op dat extra punt leuk om te zien. Het kan later nog erg belangrijk worden in de beslissende fase van het kampioenschap. Het zorgde zeker voor meer leven in de brouwerij en dat is exact wat de FIA met de invoering van deze regel voor ogen had."

Brawn zag ook meer wheel-to-wheel racing en volgens de directeur kwam dit door de nieuwe aero-regels. Er waren 14 inhaalacties te noteren, tegenover 3 in 2018. "De eerste tekenen zijn positief, zeker op het gebied van het aantal inhaalacties. Bovendien zagen we een aantal fraaie gevechten. Natuurlijk kwam het niet alleen door de nieuwe aero-regels, maar ook omdat het middenveld enorm dicht bij elkaar zit."

"Australië is niet het beste voorbeeld, dus we wachten de komende race nog even af om een definitieve mening te vormen. Maar de eerste tekenen zijn positief."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS