Formule 1

Robert Doornbos over kansen Max Verstappen in WK-stand: "Daar kroop hij door het oog van de naald"

Uitgegeven door Bart • 4 november 2019 07:30 • Print artikel

Max Verstappen staat na de Grand Prix van Amerika op de vierde plaats in de WK-stand. De achterstand op Charles Leclerc is nog overbrugbaar, maar volgens analist Robert Doornbos maalt de Red Bull-coureur niet op een derde plaats in de eindrangschikking. "Max en P3 of P4? Hij gaat alleen maar voor de titel en wel voor het wereldkampioenschap van volgend jaar", zo zei Doornbos in de nabeschouwing op Ziggo Sport.

Max Verstappen


Doornbos was te spreken over de race van Verstappen in Amerika, al had het in de beginfase ook anders kunnen lopen. "Max was top, maar het was weer heel close. De lampen gingen snel uit en Max was echt heel scherp. Hij remt een stuk later dan Vettel en heeft hem meteen te pakken. Hij laat de auto rollen en tikt Bottas heel licht aan. Later zien we dat ook terug in een haarscheurtje in zijn voorvleugel."

Vettel viel snel terug in het veld en lag na de eerste ronde zevende, maar de actie van Verstappen in de eerste bocht werd gewaardeerd door Doornbos. "Hij intimideert Vettel door te laten zien wat hij in huis heeft. Bottas is iets te traag, waardoor Max hem raakt met zijn rechter voorband. Daar kroop hij door het oog van de naald."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS