Formule 1

Ricciardo: "Vierde met Renault voelt als pole"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 juni 2019 16:06 • Print artikel

MONTREAL - Daniel Ricciardo zei dat zijn vierde plaats met Renault tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada hem een gevoel gaf alsof hij de poleposition had veroverd. Ricciardo kwalificeerde zich voor de Mercedes van Valtteri Bottas en beide Red Bulls en behaalde daarmee het beste kwalificatieresultaat van Renault sinds Japan 2010.

Daniel Ricciardo Renault Grand Prix Canada


Max Verstappen slaagde er niet in om Q3 te halen omdat zijn vliegende ronde werd beknot door de crash van Kevin Magnussen, terwijl Bottas fouten maakte, waarbij hij in zijn eerste ronde spinde en vervolgens worstelde in zijn tweede ronde.

Ricciardo stormde door de openstaande deur en versloeg Pierre Gasly en verzekerde zich daarmee van Renaults hoogste grid-positie sinds Robert Kubica negen seizoenen geleden in Suzuka een derde plaats in de wacht sleepte. "Ik had nooit gedacht dat ik zo blij zou zijn met de vierde plaats in de kwalificatie; het voelt als een poleposition!"

"Het was zo cool toen ze me over de radio vertelden dat ik vierde was. Ik ben erg blij voor het team. We hebben nu drie keer op rij Q3 gehaald en de vierde plaats is geweldig! Ik denk dat we op iets meer dan een tiende van de derde plaats zitten. Ik weet nog steeds niet echt waar deze snelheid vandaankomt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS