Formule 1

Ricciardo wilde Marko's telefoontjes van Red Bul negeren: "Soms moet je gewoon luisteren en knikken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 juni 2019 15:12

Daniel Ricciardo heeft geopenbaard dat hij in zijn Red Bull-dagen niet graag de telefoon beantwoordde als adviseur Helmut Marko belde. De Australiër kwam via het juniorprogramma van de Oostenrijkse renstal onder contract bij Red Bul. In 2011 debuteerde hij in de Formule 1 bij HRT in bruikleen van Red Bull, voordat hij in 2014 samen bij de Oostenrijksers debuteerde.

Daniel Ricciardo Renault


Ricciardo, die in 2019 naar Renault verhuisde, beweert dat Marko een enorm positieve invloed had op zijn carrière, maar gezien zijn uitgesproken aard en directe benadering, geeft de 'Honey Badger' toe dat "het niet altijd leuk was om zijn naam op de telefoon te zien verschijnen. "Hij was altijd erg gepassioneerd", zei de Renault-rijder op de podcast Beyond Victory van Nico Rosberg. "Hij geeft om het team en omdat hij zo veel om het team geeft was hij ook erg hard en direct."

"Elke keer als ik een gesprek aan de telefoon met hem beëindigde, wist ik waar ik stond en wat hij verwachtte, dus het deed me zeker snel groeien. Daar heb ik veel respect voor. Het was niet altijd leuk om zijn naam te zien opduiken. Wilde ik dat telefoontje wel beantwoorden? Maar als ik niet antwoord, dan moet het later alsnog. Soms moet je gewoon luisteren en knikken en het absorberen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS