Formule 1

Ricciardo geniet van' leuk' gevecht naar vierde plaats: "Eerlijk gezegd denk ik..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 september 2017 14:54 • Print artikel

MONZA - Daniel Ricciardo zegt dat hij 'plezier' had tijdens zijn race van de zestiende naar de vierde plaats tijdens de Grand Prix van Italië. De Red Bull-coureur begon zijn inhaalrace na een grindstraf wegens het vervangen van diverse motoronderdelen en vocht zich terug naar vierde plek na een lange eerste stint en liep in de laatste ronden zelfs in op nummer drie Sebastian Vettel.

Daniel Ricciardo Red Bull Racing Grand Prix Italië


"We koersten af op een podiumplaats", zei Ricciardo. "Op een gegeven moment waren dichterbij aan het komen aan Seb met ongeveer een seconde per ronde. In dat tempo zouden we hem in de laatste ronde hebben gepakt, maar ik denk dat hij het toen een beetje extra heeft gegeven en ik gebruikte zoveel band als ik kon."

"Het was leuk. Ik had zeker een paar echt goede inhaalacties. Een beetje zoals de race in 2014, toen we door het verkeer kwamen en we daardoor een aantal hoogtepunten voor het jaar hadden, dus hopelijk hebben we vandaag nog een paar hoogtepunten gecreëerd."

Ricciardo reed een lange openingsstint op de zachte banden, om uiteindelijk in de 38ste ronde een pitstop te maken en over te schakelen op de superzachte compound voor de laatste 15 ronden. "Het ging beter dan ik dacht", zei Ricciardo over de strategie van het team. "Eerlijk gezegd denk ik dat er in de eerste chicane, misschien ook wel in de tweede chicane, wat contact was."

"Ik had niet het gevoel dat ik veel uit de banden kon halen, maar toen we eenmaal een paar jongens hadden ingehaald en 'schone' lucht kregen, hadden we een goed tempo. Dus dat was genoeg om Ocon en die jongens te pakken."

Ricciardo had een indrukwekkende manoeuvre op Kimi Räikkönen door een late remactie bij de Retiffilo-chicane om de vierde plaats te veroveren op de Ferrari-coureur. "Ik zal hem de eer geven om te zeggen dat hij eerlijk racete, maar ik zou dat bij iedereen hebben gedaan om eerlijk te zijn."

Met de aanstaande Grand Prix van Singapore, die beter bij de RB13 past dan Monza, zegt Ricciardo dat hij uitkijkt naar de volgende race. "Ik denk dat we het veld in Singapore op een ronde gaan zetten, dus ik kijk ernaar uit."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS