Formule 1

René Lammers knokt zich naar podium in Mariembourg - Jan Lammers: "Super leuk om dit samen te doen"

Uitgegeven door Bart • 11 april 2019 19:15 • Print artikel

Dat het circuit van Karting des Fagnes in het Belgische Mariembourg René Lammers goed ligt, mag duidelijk zijn. Vorige maand won de 10-jarige karter uit Zandvoort de wedstrijd in het kader om het Nederlands Kampioenschap, afgelopen weekend reed de zoon van Jan Lammers naar de derde plaats in het GK4-kampioenschap. In de drie races eindigde de coureur van PdB Racing Team op de vijfde, tweede en tweede plaats.

Rene Lammers en Jan Lammers karting

Het fanatisme is groot bij René. Na zijn tweede plaats in de afsluitende derde race, richt hij zijn blik omhoog. De eerste plaats in die laatste race was mogelijk geweest. “Maar ik kreeg last van een achterblijver. Daar kon ik moeilijk voorbij, anders was ik misschien nog wel eerste geworden. Mijn rondetijden waren goed en ik liep iedere ronde op de koploper in.” Vader Jan is dezelfde mening toegedaan. “Jammer van die achterblijver op het laatst. Hij was onderweg naar de koploper en dan had hij het gevecht nog wel aan kunnen gaan. Dan heb ik er altijd wel vertrouwen in dat hij dat wint, maar hij heeft lekker gereden. Ik ben heel trots.”

René Lammers knokt zich naar podium in Mariembourg Jan Lammers in de rol van monteur

De voormalig winnaar van de 24 uur van Le Mans omschrijft zichzelf als een normale kartvader. “Mijn achtergrond ligt niet in het karten, maar we krijgen goede ondersteuning van Peter en Nick de Bruijn van het PdB Racing Team.” Op racegebied krijgt René natuurlijk wel tips van zijn vader. “Netjes rijden, geen fouten maken en geconcentreerd blijven.”

René is sinds twee jaar actief in de kartsport. Eerst in de Parolin Rocky en sinds 2018 in de Mini. Lammers begint de weg naar het podium steeds beter te vinden. Het gaat snel, mede door de ervaring in internationale races. Zo rijdt de talentvolle karter in het Nederlands kampioenschap, de Europese IAME X30 Serie, de GK4 en een aantal races van de Italiaanse WSK. “Daar rijden coureurs van over de hele wereld”, glundert René die met de iconische zwart witte blokjes op zijn kart goed opvalt op de baan.

Podium René Lammers

De jonge coureur kreeg de racesport natuurlijk met de paplepel ingegoten, maar de honger naar snelheid en adrenaline komt niet alleen vanuit de kant van de ouders. “Hij moet het natuurlijk zelf leuk vinden, normaal zijn de ouders fanatieker dan de coureur, maar René zit ons meer achter de broek aan dan wij hem. Het is super leuk om dit samen te doen en hij doet het lekker. Het gaat natuurlijk om het winnen. Als je niet wint, kom je niet verder. Maar so far so good. Bij het NK heeft hij gelijk de eerste race gewonnen. In het Europees kampioenschap reed hij ook voorin, maar viel hij net buiten het podium. We zijn lekker onderweg, maar hebben ook nog een lange weg te gaan.”

In Mariembourg heeft René dus al fraaie resultaten neergezet. “Ik vind het een leuk circuit, ook omdat het één van mijn beste circuits is. De snelle en technische bochten vind ik allebei leuk. Ik wil zo lang mogelijk blijven racen en het maakt mij niet uit in welke klasse. Maar ik hoop natuurlijk wel op het hoogste niveau.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS